Treść strony
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 – efekty
1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnosielcu (OPL) przy współpracy z Bankiem Żywności w Ciechanowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom gminy pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
· warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
· mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
· cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
· tłuszcze (olej rzepakowy),
· dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
3 . Pomoc żywnościowa trafiła do 495 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Krasnosielc
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym: 29,40875 ton żywności;
5 . W ramach Podprogramu 2017 dla 54 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 rodzaje warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Żywieniowe – 1 dla 28 uczestników
• Kulinarne – 1 dla 26 uczestników
Metryka
- opublikował: Anna Maluchnikdata publikacji: 2018-07-25 14:44
- zmodyfikował: Anna Maluchnikostatnia modyfikacja: 2018-07-25 14:58
Rejestr zmian
- zmieniono 2018-07-25 14:58 przez Anna Maluchnik